FAQ - tutaj zadajemy krótkie pytania
Moderatorzy: Jatzoo, dragonfly
Dopiero zaczołem grać w SH3 -jakie pache zainstalować ?
Witam.
Nie dawno kupiłem SH3 PL i zacząłem grać. Gra jest git poza tym że trochę jest tam za mały ruch (np w porcie poza moim U-bootem niema żadnego statku, a w środku wojny nawet w portach wroga niema pancerników itp).
Jakie pache i modyfikacje zainstalować na początek by zwiększyć "ruch". -i skąd je ściągnąć (takie podstawowe) -jestem początkującym noobem i proszę o pomoc
---------------proszę o odpowiedzi------------------
Nie dawno kupiłem SH3 PL i zacząłem grać. Gra jest git poza tym że trochę jest tam za mały ruch (np w porcie poza moim U-bootem niema żadnego statku, a w środku wojny nawet w portach wroga niema pancerników itp).
Jakie pache i modyfikacje zainstalować na początek by zwiększyć "ruch". -i skąd je ściągnąć (takie podstawowe) -jestem początkującym noobem i proszę o pomoc
---------------proszę o odpowiedzi------------------
- theZyga
- Tonaż: 13.000 BRT
theZyga napisał(a):jestem początkującym noobem
Zwykle spotykam zwykłych n00b-ów ale co tam instaluj pathe 1.1 1.2 1.3 i 1.4b
co do ruchu statków to polecam World mod i w sprawie GWX czy GWX 2.0 jest tak jak Karl napisał jest do niczego (to tylko moje zdanie a jak wiemy zdanie/gust jest jak pupa kazdy ma swój)
- driver134
- Tonaż: 354.000 BRT
Karl Fenchel napisał(a):Pod tym względem mamy inne zdanie, ale i tak sie rozumiemy he he.
Nawet skiny pod GWX 2.0 dostosowałem. Pozdrawiam.
Oczywiście Karl . Bo nie o to chodzi żeby wszyscy byli jednomyslni, ale o to żeby siebie szanowali .
- pw524
- Tonaż: 337.000 BRT
Jasne. Poza tym ja jestem takim człowiekiem że rozumiem iż Komuś może podobać się coś co mi nie odpowiada, i na odwrót. Tak też powinno być, bo inaczej bylibyśmy zbiorem takich samych manekinów raczej, niż ludzi.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- evan82
- Tonaż: 921.000 BRT
Po zmianie kompa mam zamiar wrócić do SHIII. Mam w związku z tym pytanie...Wiele się pozmieniało odkąd ostatnio pływałem w jak największym realizmie na modach Beerego. Co teraz najlepiej instalnąć żeby uzyskać jak największy realizm?
- Jagdtiger
- Tonaż: 508.000 BRT
Pewnie większość ludzi napisze Ci że GWX 2.0 , ale ja nie. Realizm to sprawa względna. W GWX 2.0 jedne rzeczy są realne do bólu, a inne nierealne i tyle.
Przy odpowiednich narzędziach samemu można podkręcić sobie realizm lub go zmniejszyć, to też sposób. Pozdrawiam.
Przy odpowiednich narzędziach samemu można podkręcić sobie realizm lub go zmniejszyć, to też sposób. Pozdrawiam.
- evan82
A jest jakiś konkurencyjny mod zwiększający tylko i wyłącznie realizm niekoniecznie z wodotryskami? Nie chciałbym co patrol spotykać 40 statków i sobie przebierać tylko w tych co smaczniejszych kąskach. W prawdziwych patrolach dowódcy często się cieszyli jeżeli cokolwiek spotkali...
- Jagdtiger
- Tonaż: 508.000 BRT
Akurat pod względem kontaktów w GWX nie narzekam. U mnie wygląda to naprawdę realistycznie. Choć niektórzy twierdzą że jest inaczej. Na pewno 40 statków nie spotkasz W zasadzie po wyjściu GWX 2.0 nikt już nie robi mega-modów. Pozostaje stary, ale jary RealUBoat. Chociaż tak jak wspomniałem - na GWX 2.0 nie narzekam, mimo iż gram na 100% realizmu.
- dragonfly
- Kapitän zur See
- Tonaż: 800.000 BRT
ZNIKAJĄCE SAVE-Y
Witam wszystkich
To mój pierwszy post, chociaż w SH gram już od wielu lat.
Potrzebuję pomocy kogokolwiek kto spotkał się z podobnym problemem i może mi pomóc:(
Otóż wypływając na patrol czasami zdarza się że muszę zapisać stan gry nie robię tego często bo cierpi na tym realizm.
Kiedy ponownie odpalam GWX-a i wchodzę do save-ów kariery okazuje się żę nie ma tam zupełnie nic
TABULA RASA!
To szczególnie denerwujące gdy wracasz już do portu po długim owocnym rejsie i nagle okazuje się że tego wszystkiego nie ma i musisz wszystko powtórzyć.
Pozdrawiam wszystkich i dzięki za jakąkolwiek
[/b]
To mój pierwszy post, chociaż w SH gram już od wielu lat.
Potrzebuję pomocy kogokolwiek kto spotkał się z podobnym problemem i może mi pomóc:(
Otóż wypływając na patrol czasami zdarza się że muszę zapisać stan gry nie robię tego często bo cierpi na tym realizm.
Kiedy ponownie odpalam GWX-a i wchodzę do save-ów kariery okazuje się żę nie ma tam zupełnie nic
TABULA RASA!
To szczególnie denerwujące gdy wracasz już do portu po długim owocnym rejsie i nagle okazuje się że tego wszystkiego nie ma i musisz wszystko powtórzyć.
Pozdrawiam wszystkich i dzięki za jakąkolwiek
[/b]
- lipa81
- Tonaż: 2.000 BRT
Czołem Kolegom!
A ja mam takie pytanie:
Zatopiłem na patrolu 10 statków o tonażu prawie 52 tyś. ton, i po powrocie dostałem awans na Oberleutnata z.S., 2 Żelazne Krzyże dla załogi i ciekawi mnie czemu ja nie dostałem "świecidełka"?
Czy 2100 pkt. renomy za ten patrol to dużo? Gram na 100% realiźmie.
Czy wiadomo jak w GWX 2.0 jest naliczana renoma?
Pozdrawiam
A ja mam takie pytanie:
Zatopiłem na patrolu 10 statków o tonażu prawie 52 tyś. ton, i po powrocie dostałem awans na Oberleutnata z.S., 2 Żelazne Krzyże dla załogi i ciekawi mnie czemu ja nie dostałem "świecidełka"?
Czy 2100 pkt. renomy za ten patrol to dużo? Gram na 100% realiźmie.
Czy wiadomo jak w GWX 2.0 jest naliczana renoma?
Pozdrawiam
- bartek74
- Tonaż: 17.000 BRT
LivingSH3 - Version 3.0.
Panowie wgrałem moda LivingSH3 - Version 3.0. i niestety nie mogę strzelać manualnie, ponieważ nie ma i mnie ksiażki z sylwetkami jednostek.
Czyżby błąd we wgraniu???, czy gdzieś w gierce należy coś odhaczyć.
Czyżby błąd we wgraniu???, czy gdzieś w gierce należy coś odhaczyć.
- amigo
- Kapitän zur See
- Tonaż: 983.000 BRT
Książeczkę z sylwetkami statków musiało Ci wciąć. Pamiętam że można ją uzupełnić ręcznie. Czerpie info z plików statków i okrętów z folderu Sea. [białe karteczki w książeczce]. Możesz sprawdzić czy wszystko tam ok. Jeżeli się w ogóle nie wyświetla to prawdopodobnie brakuje plików w jeszcze jednym folderze. Nie pamiętam dokładnie gdzie to było ale może szukaj w Misc, Menu. Kurczę odinstalowałem grę i tego akurat nie pamiętam dokładnie bo nigdy nie miałem z tym problemu. Pozdrawiam.
- evan82
problem z odpaleniem sh3
Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem sh3 i sh4pl. Jest problem uniemożliwiający grę. Po wejściu do menu w sh3 jest czarne tło i kursor "maże" po ekranie. A w sh4 menu wszystkie opcje są nałożone na siebie. Więc jest jden mętlik i nic nie wiadomo. Najbardziej jednak zależy mi na sh3 ( wiadomo klimat tej części nie da sie z niczym porównać) od niedawna mam też GWX2.0 więc szczególnie chciałbym to odpalić. Jednak nawet w vanilli jest czarne menu i kursor "maże" po ekranie. Zastanawiam się czy to nie kwestia sterowników - ale do samej gry ( sh3 instaluje jakieś media codecs ) Co do sprzętu - geforce 8800 GS. CZy ktoś może mi pomóc? Może ktoś miał podobny problem. DZięki z góry
- koziu
- Tonaż: 1.000 BRT
Tutaj masz odpowiedź:
http://www.ubootwaffe.pl/forum/viewtopi ... &start=150
http://www.ubootwaffe.pl/forum/viewtopi ... &start=150
- dragonfly
- Kapitän zur See
- Tonaż: 800.000 BRT
Re: problem z odpaleniem sh3
koziu napisał(a):Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem sh3 i sh4pl. Jest problem uniemożliwiający grę. Po wejściu do menu w sh3 jest czarne tło i kursor "maże" po ekranie. A w sh4 menu wszystkie opcje są nałożone na siebie. Więc jest jden mętlik i nic nie wiadomo. Najbardziej jednak zależy mi na sh3 ( wiadomo klimat tej części nie da sie z niczym porównać) od niedawna mam też GWX2.0 więc szczególnie chciałbym to odpalić. Jednak nawet w vanilli jest czarne menu i kursor "maże" po ekranie. Zastanawiam się czy to nie kwestia sterowników - ale do samej gry ( sh3 instaluje jakieś media codecs ) Co do sprzętu - geforce 8800 GS. CZy ktoś może mi pomóc? Może ktoś miał podobny problem. DZięki z góry
Witaj!
W tym wypadku problemem są kodeki K-Lite. Odinstaluj je i problem zniknie. Jako zamiennik, polecam XP Codec Pack, których sam używam.
P.S. Temat już był poruszany parę stron wcześniej.
Edit: Moja odpowiedź pojawiła się zaraz po Twojej dragonfly, więc możesz wykasować mój post.
Pozdrawiam
- brosss
- Tonaż: 62.000 BRT
prośba!!!
Panowie pilnie potrzebuję oryginalnych plików , nie zmodowanych:
1-Menu, /menu_1024_768-ustawienia konfiguracyjne
2-Menu/cfg/ Dials , plik CFG
3-Menu/Gui/ Layout/ Dials plik TGA
w najgorszymwypadku mogą byc dwa pierwsze nr 1 i 2.
Czy Ktoś może mi to przesłać mailem???
pozdrawiam marmaj555@wp.pl
1-Menu, /menu_1024_768-ustawienia konfiguracyjne
2-Menu/cfg/ Dials , plik CFG
3-Menu/Gui/ Layout/ Dials plik TGA
w najgorszymwypadku mogą byc dwa pierwsze nr 1 i 2.
Czy Ktoś może mi to przesłać mailem???
pozdrawiam marmaj555@wp.pl
- amigo
- Kapitän zur See
- Tonaż: 983.000 BRT
czcionka w sh3
szukam czcionki takiej jak jest w sh3 ;] zna ktoś nazwe tej czcionki?
- peter13135
- Tonaż: 32.000 BRT
Mapy dla multiplayera
Witam,
Szukam jakiś map na serwer dla multiplayer a- skąd mogę je ściągnąć.
Kiedyś grałem na jakimś niemieckim serwerze i była jakaś mapa nie standardowa bardzo fajna- wychodziło sie w morze z protu i od razu było mnóstwo statków do zatopienia- niestety nie znam nazwy.
Może macie jakieś mapy i wiecie jak je dodac na serwer?
Pozdrawiam
Szukam jakiś map na serwer dla multiplayer a- skąd mogę je ściągnąć.
Kiedyś grałem na jakimś niemieckim serwerze i była jakaś mapa nie standardowa bardzo fajna- wychodziło sie w morze z protu i od razu było mnóstwo statków do zatopienia- niestety nie znam nazwy.
Może macie jakieś mapy i wiecie jak je dodac na serwer?
Pozdrawiam
- Wojak1984
- Tonaż: 2.000 BRT