FAQ - tutaj zadajemy krótkie pytania
Moderatorzy: Jatzoo, dragonfly
jak sciagnac patche?
Witam!
Mam pytanie. Gram w SH3 juz dosc dlugo, ale nigdy nie modyfikowalem tej gry. Poprostu jestem kompletnym laikiem komputerowym - tylko gram i raczej nic wiecej. Jestem marynarzem i czasami jak sie wkurzam na swoj zawod to lubie sobie pozatapiac statki Dowiedzialem sie ze mozna gry modyfikowac. Zarejestrowalem sie na stronie ubi.com i chcialem sciagnac patche, ale cos jest nie tak. Jak juz dochodzi do instalacji - pojawia sie napis:
This program cannot update the installed version of Silent Hunter III EMEA DVD v1.0 because of the following reason:
D:\gry\Silent Hunter III\anim.act: unknown version.
Znam j. angielski, zlokalizowalem ten plik, ale .... dlaczego wersja nieznana? Gra jest oryginalna. Jak to naprawic? Jest ktos w stanie to prosto i przystepnie - jak to sie mowi: "jak krowie na granicy" mi to wyjasnic i pomoc?
Dzieki!
Mam pytanie. Gram w SH3 juz dosc dlugo, ale nigdy nie modyfikowalem tej gry. Poprostu jestem kompletnym laikiem komputerowym - tylko gram i raczej nic wiecej. Jestem marynarzem i czasami jak sie wkurzam na swoj zawod to lubie sobie pozatapiac statki Dowiedzialem sie ze mozna gry modyfikowac. Zarejestrowalem sie na stronie ubi.com i chcialem sciagnac patche, ale cos jest nie tak. Jak juz dochodzi do instalacji - pojawia sie napis:
This program cannot update the installed version of Silent Hunter III EMEA DVD v1.0 because of the following reason:
D:\gry\Silent Hunter III\anim.act: unknown version.
Znam j. angielski, zlokalizowalem ten plik, ale .... dlaczego wersja nieznana? Gra jest oryginalna. Jak to naprawic? Jest ktos w stanie to prosto i przystepnie - jak to sie mowi: "jak krowie na granicy" mi to wyjasnic i pomoc?
Dzieki!
- Malpa
- Tonaż: 6.000 BRT
Witam kolegę, ale z tymi "tematami jednego pytania" to już jakaś mania.
To co dotyczy technicznych aspektów gry piszmy pod FAQ. Spoko. Witam i ja nie moderator, ale ostatnio jest wysyp takich kwiatków. Gdyby temat był poświęcony czemuś co ma się rozwijać, ale jedno pytanie zadajmy pod FAQ.
Tak czy siak, pozdrawiam i witam na Forum.
To co dotyczy technicznych aspektów gry piszmy pod FAQ. Spoko. Witam i ja nie moderator, ale ostatnio jest wysyp takich kwiatków. Gdyby temat był poświęcony czemuś co ma się rozwijać, ale jedno pytanie zadajmy pod FAQ.
Tak czy siak, pozdrawiam i witam na Forum.
- evan82
- Tonaż: 921.000 BRT
To jest komunikat że masz wersję 1.0 musisz najpierw wgrac patch1.4 a pózniej inne mody. Jeśli nie masz doświadczenia z modami to polecam GWX 2.0 to taki jeden wielki supermod w pigułce. Nic nie trzeba kombinowsc poza ściągnięciem i zainstalowaniem. ten komunikat na niektórych wersjach gry pojawia się nawet po zainstalowaniu patcha 1.4 wtedy podobno trzeba go zignorowac, tak słyszałem. Tak na marginesie, piękny zawód , i witam na forum.
- pw524
- Tonaż: 337.000 BRT
dzieki
Bardzo dziekuje za odpowiedzi! Przepraszam Cie evan 82, ale jak juz pisalem - jestem kompletnym cieniasem komputerowym - cud ze znalazlem to forum - i nie za bardzo wiem jak sie poruszac. Do kazdego problemu z kompem musze wolac chlopaka siostry - dobrze, ze mnie lubi (niedawno kupilem laptopa z VISTA - tragedia - co sie nakombinowalismu zeby SH3 chodzil....), PW 524 - probowalem zaistalowac najpierw patcha 1.4 - jakos nie idzie. Skad wziasc tego GWX 2.0? Mozesz w wolej chwili podeslac na mkwit@wp.pl? Za 2.5 tyg jade w morze wiec mam jeszcze troche czasu - jakbys znalazl czas na maila.... Ja pewnie tego nie znajde Z gory dziekuje!
- Malpa
- Tonaż: 6.000 BRT
Re: dzieki
Malpa napisał(a):Bardzo dziekuje za odpowiedzi! Przepraszam Cie evan 82, ale jak juz pisalem - jestem kompletnym cieniasem komputerowym - cud ze znalazlem to forum - i nie za bardzo wiem jak sie poruszac. Do kazdego problemu z kompem musze wolac chlopaka siostry - dobrze, ze mnie lubi (niedawno kupilem laptopa z VISTA - tragedia - co sie nakombinowalismu zeby SH3 chodzil....), PW 524 - probowalem zaistalowac najpierw patcha 1.4 - jakos nie idzie. Skad wziasc tego GWX 2.0? Mozesz w wolej chwili podeslac na mkwit@wp.pl? Za 2.5 tyg jade w morze wiec mam jeszcze troche czasu - jakbys znalazl czas na maila.... Ja pewnie tego nie znajde Z gory dziekuje!
Spoko. Ja właściwie nie jestem moderatorem, a każdy nowy kolega na forum ma prawo do błędu. O moje błędy toczyły się bitwy he he. Co do GWX 2.0 to ja go nie używam. Któryś z kolegów ci pomoże.
- evan82
Malpa GWX 2.0 mozesz zassac z tad http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=102096
- Matey
- Tonaż: 76.000 BRT
2 pytania w jednym
potrzebuję waszej pomocy w odpowiedzi na 2 poniższe pytania:
1) od czego jest zależne pojawienie sie "mat" na górnej części kiosku bowiem raz je mam a raz nie i gdzie ew mogę znaleźć zapisy do tego ?
( pływam IXC)
2) czy ktoś wie gdzie można zmodyfikować celność działa 42 twin ? obsługa ma wysoką renomę a pomimo tego w 727 by nie trafiła a co dopiero mówic o mniejszym . Robiłem próby i pościagałem obsługę z 20-tek i obserwowałem 42 dwójkę, tragedia biją średnio 50 metrów od celu
pozdrawiam pomocnych
1) od czego jest zależne pojawienie sie "mat" na górnej części kiosku bowiem raz je mam a raz nie i gdzie ew mogę znaleźć zapisy do tego ?
( pływam IXC)
2) czy ktoś wie gdzie można zmodyfikować celność działa 42 twin ? obsługa ma wysoką renomę a pomimo tego w 727 by nie trafiła a co dopiero mówic o mniejszym . Robiłem próby i pościagałem obsługę z 20-tek i obserwowałem 42 dwójkę, tragedia biją średnio 50 metrów od celu
pozdrawiam pomocnych
- Pitter
- Tonaż: 17.000 BRT
Re: 2 pytania w jednym
Pitter napisał(a):[...]
pozdrawiam pomocnych
Najlepiej pobawić się i postrzelać samemu, a już w ogóle najlepszą obroną przed samolotem jest zrobienie szybkiego nura.
Z krótkimi pytaniami proszę nastepnym razem skierować się do tego działu
- dragonfly
- Kapitän zur See
- Tonaż: 800.000 BRT
niedziała f11 oraz f10
a wiec w sh3 chcę przejść na działko pokładowe lub plot i sie nieda
poprostu f0 i f11 niedziałają
co prawda z lewej strony są przycisko do działka ale ja właśnie zainstalowałem dodatek do sh3 > s-boot i w tym dodatku niema właśnie tych przycisków
help
poprostu f0 i f11 niedziałają
co prawda z lewej strony są przycisko do działka ale ja właśnie zainstalowałem dodatek do sh3 > s-boot i w tym dodatku niema właśnie tych przycisków
help
- peter13135
- Tonaż: 32.000 BRT
Chciałbym sie zapytać Koleżeństwa ile punktów renomy traci się za zatopienie statku neutralnego?
A pytanie drugie to czy dość częstym widokiem są zatopione w wyniku sztormu angielskie statki patrolowe bądź niszczyciele, jestem w trakcie drugiego patrolu i drugi raz napotkałem na wystającą z wody rufe angielskiego patrolowca, co ciekawe wachta na kiosku wogóle nie reaguje na taki widok i można w niego "wjechać" uszkadzając własny okret.
Pozdrawiam
A pytanie drugie to czy dość częstym widokiem są zatopione w wyniku sztormu angielskie statki patrolowe bądź niszczyciele, jestem w trakcie drugiego patrolu i drugi raz napotkałem na wystającą z wody rufe angielskiego patrolowca, co ciekawe wachta na kiosku wogóle nie reaguje na taki widok i można w niego "wjechać" uszkadzając własny okret.
Pozdrawiam
- bartek74
Dlatego że obiekt uznawany jest za zatopiony i wachta nie reaguje. Czasem nie reagują też na "żywe" jednostki, ale to ze względu za zbyt dużą kompresję czasu. Dlatego lepiej grać na mniejszych kompresjach.
- dragonfly
- Kapitän zur See
- Tonaż: 800.000 BRT
bartek74 napisał(a):Chciałbym sie zapytać Koleżeństwa ile punktów renomy traci się za zatopienie statku neutralnego?
Pozdrawiam
Ile punktów się traci, to sprawdź sobie w pliku Basic.
- evan82
Własnie rozpocząłem kampanię na okręcie IIa, chciałbym się zapytać jak koledzy radzą sobie ze zmuszeniem okretu do osiągnięcia jakiejś głębokości, mnie z reguły przy prędkości 2-3 w. stale wypycha do góry, aby natomiast zejść głębiej musze zwiększać prędkość.
Czy macie podobne doświadczenia przy tym typie okretu?
Czy macie podobne doświadczenia przy tym typie okretu?
- bartek74
Czesc!
Dzisiaj kupilem gre SH3 i po zainstalowaniu grafika szaleje, pomozcie.
http://img225.imageshack.us/my.php?imag ... tuujj2.jpg
http://img145.imageshack.us/my.php?imag ... uu2vn9.jpg
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Jerrski
- Tonaż: 2.000 BRT
Jerrski napisał(a):Czesc!
Pozdrawiam
To już chyba 100 raz. Jeżeli masz zainstalowane kodeki K-Lite to je odinstaluj bo to one tak działają na tę grę. Jest kilka pakietów K-Lite które można używać z tą grą. To już moja rada etatowa. Po odinstalowaniu K-Lite oczywiście nie można wielu filmów oglądać, ale przecież możesz zainstalować inny pakiet K-Lite. Jest jeden nowszy który działa, ale ja korzystam z K-Lite klmcodec128 Pozdrawiam.
- evan82